Tuesday, June 21, 2011

Matpakkebrød - Grov Smörgås - Sliced Bread


Grov brødskive med frukt.


Torkade aprikoser och tranebär.


Godt grovt matpakke brød. Som sagt tidligere er det morsomste med brødbaking at det er rom for improvisasjon og slingringsmonn. Let frem og ta en håndfull av det som er i kjøkkenet av knasende nøtter, tørket frukt- og bær osv. I tillegg til sammalt hvete, rug, grovt rugmel, speltmel, solsikkekjerner, valnøtter, gresskar, sesamfrø, linfrø, anbefales også fruktbiter av tørket aprikos og tranebær. Tranebær har litt sukker i seg, så det gir litt ekstra sødme. Fra før av er dette brødet veldig grovt i formen, og med biter av tørket aprikos og bær blir det dess grovere i teksturen.

Nå gjenstår det bare å finne frem pålegg, mellomleggspapir(matpapir), matboks og flettekurv :)

----------------------

As mentioned earlier the possibility for improvisation is the best part when baking homemade bread. Grains, seed, crunchy nuts, juicy fruits, hand picked berries and so forth. Last time I chopped and added a handful of dried apricots and cranberries. Cranberries are sweetened and will make more sweetness to the bread. (It is still low on gluten and filled with whole wheat, rye, whole meal, rye flour, wheat flour, sunflower seeds, walnuts, pumpkin seeds, sesame seeds, linseed, salt and more.) Normally the texture is rough, and due to the bits and pieces of apricot fruit and cranberries, this time it is even a little rougher. Now, get your cabled wicker picnic basket :)

No comments:

Post a Comment